Tulpenfonds combineert Crowdsurance met AOV

Maudie Derks (Acture)

Tulpenfonds zet de AOV tot Pensioen in de markt, een combinatie van Crowdsurance en AOV.

Door de combinatie te maken kan Tulpenfonds tegen een lage premie een vangnet bieden tot aan pensioen- of eindleeftijd met een korte eigenrisicoperiode van zes weken. Is de zzp’er langer dan twee jaar arbeidsongeschikt, dan wordt de dekking overgenomen vanuit de verzekering. Doordat de verzekering pas na twee jaar ingaat en dit wordt opvangen met de crowdsurance, blijven de kosten voor de premie laag.

Maudie Derks, CEO van Acture Groep en oprichter van het Tulpenfonds: "Het is algemeen bekend dat verzekeringen en zzp’ers niet altijd goed samengaan.  Belangrijk voor zzp’ers om zich hierin te verdiepen en er tijd voor vrij te maken. Het organiseren van financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig. Bovendien zijn er hele betaalbare oplossingen. Met ‘AOV tot Pensioen’ komen we met een goede oplossing die betaalbaar en verstandig is."

Derks: "Crowdsurance is een collectief van zelfstandigen, die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Dit noemen we een schenkkring. Op basis van solidariteit vormt het fonds dus één groot vangnet. In tegenstelling tot een plaatselijke schenkkring blijf de zzp’er hier anoniem. Zelfstandigen zorgen met elkaar voor elkaar! De eerste twee jaar van je AOV tot pensioen wordt hiermee gedekt. Ben je langer dan twee jaar arbeidsongeschikt, dan wordt je dekking overgenomen vanuit de verzekering tot aan pensioen- of eindleeftijd."