Onweersbeestje zorgt voor gedonder

Televisie via Pixabay 2

(Kifid-uitspraak GC 2023-0029) ZLM hoeft een kapotte televisie als gevolg van een onweersbeestje niet te vergoeden, stelt de Geschillencommissie.

In de televisie is een onweersbeestje gekropen dat vervolgens is overleden, waarna er eem zwart streepje zichtbaar is onder het beeldscherm. De consument is van mening dat het beroep van de verzekeraar op de uitsluiting niet slaagt omdat de oorzaak van de schade de openstaande ruimte is in de televisie die stofdicht hoort te zijn. Hierdoor is het onweersbeestje in de openstaande ruimte kunnen kruipen.

De commissie: “In artikel 5 van de voorwaarden staat dat de verzekering geen dekking biedt als de schade is veroorzaakt door of te maken heeft met insecten. Tussen partijen staat niet ter discussie over de vraag of een onweersbeestje een insect is. Naar het oordeel van de commissie is voldoende komen vast te staan dat de schade aan de televisie, een zwart streepje onder het beeldscherm, in ieder geval te maken heeft met een insect. Om deze reden is het niet meer nodig om nog in te gaan op de vraag of de schade is veroorzaakt door een insect.”