De Goudse breidt belang in VCSW verder uit

Document via Pixabay

De Goudse Verzekeringen heeft haar strategisch belang in VCSW aan het begin van het nieuwe jaar uitgebreid tot 49 procent. VCSW is specialist en partner op het gebied van sociale wet- en regelgeving. In 2021 verwierf De Goudse al een aandeel van 30 procent  in het bedrijf. VCSW behoudt haar eigen identiteit en autonomie.

Op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van een koppeling tussen de VCSW Datahub en de inkomenssystemen van De Goudse. De VCSW Datahub haalt dagelijks informatie binnen uit salarispakketten, ordent deze en zorgt voor een goede distributie naar de backend systemen van verzekeraars, intermediairs en pensioenuitvoerders. Dit zorgt voor meer efficiency, verlaagt de administratieve last van klanten en voorkomt fouten.

“De uitbreiding van onze participatie in VCSW past bij onze strategie om de ondernemersmarkt niet alleen als verzekeringsmaatschappij te bedienen, maar ook als dienstverlener”, zegt Marcel Moons, bestuurslid Verzekeringen en Operatie van De Goudse. “VCSW biedt kennis en services op het gebied van sociale zekerheid zoals het inzichtelijk maken van besparingsmogelijkheden, die voor werkgevers van grote waarde kunnen zijn. Dat geeft de adviseurs waarmee wij samenwerken de kans om zich ook op het gebied van HR te profileren en zo de rol die ze spelen bij hun relaties uit te breiden.”