Aanvraag STAP-budget uitgesteld door grote technische storing

laptop 4 via Pixabay

Het STAP-loket heeft dinsdag te maken met een grote technische storing die niet op korte termijn opgelost kon worden. Het was daarom onmogelijk om STAP-budget aan te vragen. UWV heeft besloten de mogelijkheid om STAP-subsidie aan te vragen te verplaatsen naar een andere datum. UWV wil eerst de oorzaak en de oplossing van de storing duidelijk hebben voor er een nieuwe aanvraagdatum bekend wordt gemaakt.

SLIM-subsidie

Op 1 maart is een nieuw aanvraagtijdvak SLIM voor individuele mkb-ondernemingen gestart. Het aanvraagtijdvak loopt tot en met 30 maart 17.00 uur. Met de subsidie kunnen bedrijven initiatieven opzetten om hun werknemers gedurende hun loopbaan blijvend te laten ontwikkelen om hen goed inzetbaar te houden en er ook voor te zorgen dat mensen hun werk leuk en uitdagend blijven vinden.

Met de openstelling van dit tijdvak treedt ook een wijziging van de regeling in werking. Mkb-ondernemers kunnen bij de subsidieverlening een voorschot aanvragen van 50 procent van het toegekende subsidiebedrag. Het resterende bedrag wordt na vaststelling van de einddeclaratie van aanvragers toegekend. Het verstrekken van een voorschot  kan helpen de aanloop- of de eerste projectkosten van de mkb-ondernemer te dekken en daadwerkelijk met het project te beginnen.